
Restaurantguiden
Utfordring
Dagens Næringslivs restaurantguide anmelder de beste spisestedene i Norge. Guiden bar preg av å være "oversatt" fra papir og var lite funksjonell. Prosjektets mål var å gjøre guiden enklere og mer inspirerende å bruke.
Min rolle
- Gjennomføre brukerintervjuer og brukertester.
- Kartlegge brukerbehov og forbedringsmuligheter.
- Omstrukturere innhold, navigasjon og filtrering.
- Videreutvikle det visuelle designet.
- Lage og teste prototyper.
Innsikt
Gjennomgang og tester av den eksisterende løsningen viste at brukerene slet med å finne relevant informasjon og navigere i guiden.
- Guiden var lite innbydende og vanskelig å forstå. Den manglet bilder, brukte et uvanlig poengsystem og informasjonen føltes irrelevant.
- Filtrering fungerte ikke som brukerne forventet. Brukerne forstod ikke ordlyden og hva filtrene gjorde.
Prototyper
Basert på innsikten lagde jeg prototyper og testet disse i flere omganger.

Gammelt design til venstre, nytt til høyre. Poengsystem og priser har blitt endret. Bildegalleri ble lagt til for å gi brukeren et raskt inntrykk av mat og stemning.

Gammelt design til venstre, nytt til høyre. Endret på ordvalg, filtreringsmuligheter og utseende for å gjøre filteret mer forståelig.