Interaksjonsdesigner

Restaurantguiden

Utfordring

Dagens Næringslivs restaurantguide anmelder de beste spisestedene i Norge. Guiden bar preg av å være "oversatt" fra papir og var lite funksjonell. Prosjektets mål var å gjøre guiden enklere og mer inspirerende å bruke.

Min rolle

  • Gjennomføre brukerintervjuer og brukertester.
  • Kartlegge brukerbehov og forbedringsmuligheter.
  • Omstrukturere innhold, navigasjon og filtrering.
  • Videreutvikle det visuelle designet.
  • Lage og teste prototyper.

Innsikt

Gjennomgang og tester av den eksisterende løsningen viste at brukerene slet med å finne relevant informasjon og navigere i guiden.

  1. Guiden var lite innbydende og vanskelig å forstå. Den manglet bilder, brukte et uvanlig poengsystem og informasjonen føltes irrelevant.
  2. Filtrering fungerte ikke som brukerne forventet. Brukerne forstod ikke ordlyden og hva filtrene gjorde.

Prototyper

Basert på innsikten lagde jeg prototyper og testet disse i flere omganger.

Gammelt design til venstre, nytt til høyre. Poengsystem og priser har blitt endret. Bildegalleri ble lagt til for å gi brukeren et raskt inntrykk av mat og stemning.

Gammelt design til venstre, nytt til høyre. Endret på ordvalg, filtreringsmuligheter og utseende for å gjøre filteret mer forståelig.